به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در سمینار تازههای دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی که در بیمارستان میلاد برگزار شد، همچنین به چالشهای کمبود متخصصین در کشور اشاره کرد و افزود: «توزیع ناعادلانه پزشکان و کمبود تخصصها باعث شده است که پزشکان عمومی بتوانند نقش حیاتی در ارائه خدمات به مناطق مختلف کشور ایفا کنند. باید از ظرفیت پزشکان عمومی در برنامه پزشک خانواده استفاده کنیم.» وی همچنین بر ضرورت تأمین مسائل معیشتی پزشکان عمومی تأکید کرد تا آنها بتوانند در تخصصهای کمبود مانند بیهوشی و اطفال ادامه تحصیل دهند.
در این سمینار، محمد نرگسی، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران، نیز به آمار نگرانکننده دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: «حدود ۷.۵ میلیون ایرانی مبتلا به دیابت هستند و بسیاری از آنها از بیماری خود آگاهی ندارند. برای مقابله با این معضل بهداشتی، نیاز به برنامههای آموزشی ویژه برای پزشکان عمومی داریم تا آنان بتوانند در خط مقدم پیشگیری، درمان و کنترل عوارض دیابت به مردم خدمت کنند.»
نرگسی همچنین یادآور شد که دیابت یکی از مشکلات بهداشتی بزرگ جهان است و هر ۶ تا ۱۰ ثانیه یک نفر در دنیا در اثر دیابت جان خود را از دست میدهد. او تأکید کرد که با درمان مناسب و نظارت درست، میتوان طول عمر طبیعی به بیماران دیابتی داد و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشید. به گفته نرگسی، این مسئولیت به ویژه بر دوش ۸۰ هزار پزشک عمومی کشور است که در خط مقدم درمان قرار دارند.
در پایان، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران خواستار ایجاد واحدهای حقوقی قوی در مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی برای حمایت از حقوق پزشکان و پرسنل بیمارستانها شد و به دولت پیشنهاد کرد که لایحهای جامع برای دفاع از حقوق پزشکان به مجلس ارائه دهد. همچنین، وی در مورد تعرفههای پزشکی تأکید کرد که باید از تغییرات غیرکارشناسی در تعرفهها جلوگیری شود و خواستار فعالسازی کمیسیون ملی تایید صلاحیت پزشکی شد.
رئیسزاده افزود: «برای رفع مشکلات موجود در سیستم بهداشتی کشور، باید به معیشت پزشکان توجه شود و ظرفیتهای موجود به درستی مدیریت شوند تا به جای افزایش بیرویه ظرفیت پزشکی، به بهبود کیفیت خدمات و درمان بیشتر توجه شود.»
نظر شما